• Lorem ipsum
FAQ
Garantie
Hoe lang is de garantieperiode?

De garantieperiode voor lampen bedraagt 24 maanden en voor LED lichtbronnen 6 maanden.

Wat is uitgesloten van garantie?

In een aantal situaties kan er helaas geen aanspraak gemaakt worden op onze garantieregeling:

  • Er zelf reparaties of wijzigingen zijn uitgevoerd.

  • Wanneer het product niet is gebruikt in overeenstemming  met de handleiding en het doel waarvoor het gemaakt is.

  • Een defect een gevolg is van externe oorzaken, bijvoorbeeld blikseminslag, wateroverlast, brand, verkeerd gebruik of onachtzaamheid.

  • De schade is veroorzaakt door dieren.

  • Het product defect is door normale slijtage van vervangbare onderdelen, die als verbruiksonderdelen bedoeld zijn.
Hoe maak ik aanspraak op garantie?

Wij verzoeken u dan vriendelijk om uw garantie aanspraak toe te lichten per email ([email protected]), bellen kan natuurlijk ook, op nummer 010 7430618.

Wat omvat de garantie bij een defect?

Indien het defect/gebrek binnen de garantie valt, dan zal coollamp.nl ten allen tijden kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Producten
Zijn de LED lichtbronnen dimbaar?

Bij elke lichtbron is aangeven of een lichtbron dimbaar is met een externe snoer of inbouwdimmer. Coollamp heeft een eigen werkplaats waar diverse gangbare snoer en inbouwdimmers getest zijn op nagenoeg al de lichtbronnen in het assortiment. Zowel met het fase aan- als afsnij principe zijn de resultaten uitstekend te noemen. 

Wat wil SceneSwitch zeggen?

SceneSwitch is een ingebouwde dimmer functie bij lichtbronnen. Hiermee is het mogelijk om in 3 stappen de lichtsterkte van de lichtbron in te stellen zonder gebruik te maken van een dimmer, simpelweg door de reeds aanwezige aan/uit schakelaar te bedienen. Dus geen extra installatie of externe dimmer nodig! 

Wat is de beginstand van lichtbronnen met 3 ingebouwde stappen lichtsterkte (SceneSwitch)?

Bij de eerste maal uit/aan schakelen zal de lichtsterkte maximaal (100%) zijn. Bij de tweede maal uit/aan schakelen zal de lichtsterke ca. 50% zijn en bij de derde maal uit/aan schakelen ca. 20%. De beginstand is altijd maximaal (100%).

Wat is DimTone?

Met DimTone kun je door de lichtbron te dimmen de zogenaamde kleurtemperatuur veranderen. Dit wil zeggen dat hoe meer je dimt hoe warmer de kleurtemperatuur wordt. Al naar gelang de situatie van het moment, bijvoorbeeld gezellig borrelen of thuis werken, kies je dus voor een passende tint. De desbetreffende lichtbronnen in het coollamp.nl assortiment zijn bij het inschakelen 2700K (warm wit). Wanneer de lamp lichtbron wordt gedimd, gaat de kleurtemperatuur geleidelijk naar 2200K (zeer warm wit). Op deze wijze kun je dus door het dimmen van de lamp geleidelijk tussen de verschillende kleuren variëren en zo de juiste sfeer creëren!

Is er om DimTone te gebruiken een dimmer nodig?

Ja, de lichtbron moet aangesloten zijn op een externe (snoer of inbouw) dimmer.

Wordt er bij de hang- en wandlampen bevestigingsmateriaal meegeleverd?

Ja, alle wand- en hanglampen worden compleet geleverd met al het benodigde bevestigingsmateriaal.

Is het mogelijk om een bij een lamp een andere kleur snoer te kiezen?

Ja, in veel gevallen is dit een mogelijkheid. Stuur ons een mail met uw wensen.

Waarom haalt mijn lichtbron niet de opgegeven levensduur?

Op de verpakking, in de brochure of de handleiding van een lichtbron staat vaak een (gemiddelde) levensduur in uren vermeld, bijvoorbeeld 15000 uur. Het is niet vanzelfsprekend dat deze indicatie in de praktijk ook wordt gehaald. Het zijn gemiddelde waarden die worden bereikt onder ideale omstandigheden. De uiteindelijk gerealiseerde levensduur van een lichtbron wordt beïnvloed (kan verkort worden) door verschillende factoren zoals:

  • temperatuurschommelingen
  • fluctuaties c.q. pieken in het stroomnetwerk
  • de schakelcyclus van de lichtbron
  • eventueel mechanische invloeden

Techniek
Wat is Candela?

Candela (cd) is de lichtsterkte en de waarde van de lichtstroom in een specifieke richting. Deze waarde is geschikt om gebundelde lichtbronnen, zoals reflectorlampen, te vergelijken.

Wat is Lumen?

Lumen is de eenheid van de lichtstroom en geeft de totale lichthoeveelheid aan die een lichtbron naar alle kanten uitstraalt. Het wattage geeft de hoeveelheid energieverbruik aan van een lichtbron. Lichtbronnen zijn in de loop der jaren veel energiezuiniger geworden, waardoor het wattage lager is geworden bij gelijkblijvend aantal lumen. Om een gloeilamp te vervangen voor een LED lichtbron dient de hoeveelheid lumen vergeleken te worden.

Wat is lux?

De meeteenheid lux (lx) geeft de hoeveelheid licht per vierkante meter aan: 1 lux betekent dat een oppervlak van 1m² gelijkmatig wordt verlicht met 1 lumen. Het verschil tussen lumen en lux is dat lux rekening houdt met de oppervlakte waarover het licht verspreid wordt. Anders gezegd, de hoeveelheid lux zegt iets over hoeveel licht (lumen) er op een bepaald oppervlak (m²) terecht komt. 

 

 

Wat is Kelvin (kleurtemperatuur)?

De kleurtemperatuur, wordt uitgedrukt in de eenheid Kelvin (K), en zegt iets over hoe het licht van een lichtbron wordt ervaren in termen van warm of koel. Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe 'kouder' (meer wit) het uitgestraald licht wordt ervaren. Andersom, hoe lager het aantal Kelvin, des te  'warmer' (meer geel) het licht wordt ervaren.

Wat is CRI of Kleurweergave-index?

CRI (Color Rendering Index) of kleurweergave-index is een waarde van 1 tot 100 die aangeeft hoe accuraat een lichtbron de kleuren van objecten kan weergeven. Daglicht geeft het meest correct kleuren weer en heeft daarom een CRI van 100. CRI wordt uitgedrukt in Ra. Bij een CRI van 100 worden kleuren het meest waarheidsgetrouw weergegeven. Hoe lager de CRI, hoe minder accuraat kleuren worden weergegeven. Bij een lagere CRI zien de kleuren er grauwer uit, terwijl de kleuren bij de hogere CRI levendiger en accurater worden weergegeven.

Wat wil E27 zeggen?

De E is van Edison. E27 is de maat van de fitting van een lamp. Een E27 'grote' fitting is voorzien van ronde schroefdraad ook wel Edison-schroefdraad genoemd, dit is een gestandaardiseerde schroefdraad (diameter 26-27mm) voor lamp fittingen. De kleine variant is de E14 fitting, een fitting met een schroefdraad diameter van 14-17mm.

Wat is LED filament?

Led filament kan het beste omschreven worden als een buisje met daarin een serie aaneengeschakelde Led's. Met deze buisjes wordt het effect van een gloeilamp zeer goed nagebootst. Door een aantal van deze buisjes bij elkaar te monteren is het visuele effect, zoals we dat kennen bij een kooldraad gloeilamp, zeer dicht benaderd. Voorkomende vormen van filament zijn de staaf en spiraal filament.

Wat is een LED?

LED is de afkorting van Light Emitting Diode, in het Nederlands licht emitterende (uitstralende) diode. Een LED is een halfgeleidermateriaal die licht uitstraalt als er een elektrische stroom doorheen gaat. De LED technologie is mede populair door het geringe energieverbruik in combinatie met een lange levensduur.

Contactgegevens
  • Drieluik 52 (kantoor, geen bezoekadres)
  • 2907 ZA, Capelle a/d IJssel
  • Nederland
  • KVK nummer: 24491652
  • btw-nummer: NL825778153B01
  • Bank: NL26INGB0664037690
Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden